BURSA / YILDIRIM - Yavuz Selim İlkokulu

Mrt

İstiklal Marşı'mızın 103. yıl dönümü okulumuz öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı. Dördüncü sınıflar arası yapılan İstiklal Marşı okuma yarışmasına katılan öğrencilere hediyeleri verildi.

Mrt

“Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.”

Okulumuzun değerli kadın çalışanlarının Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladık.

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası dolayısı ile okulumuzda tahliye tatbikatı yapıldı ve tatbikatta can ve mal kaybının en aza indirilmesi için alınacak tedbirler açıklandı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayında ,öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde atasözleri ve deyimler ile ilgili pano ve sergi çalışmaları yaptılar.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi  şubat ayı, kültürel değerlerimiz konusu...

Anasınıfı A Şubesi öğrencileri ve öğretmeninin ellerine sağlık.

Mrt

Okulumuz 3. ve 4. Sınıf Öğrencileri Engelsiz Yaşam Okulu’nda tiyatro,resim,halk oyunları,gitar,piyano kurslarına devam ediyor.

Mrt

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz; Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı kültürel değerlerimiz konusunu ele aldı. Değerli velimiz Fatma ÇALIKOĞLU, öğrencilerimize tarhana çorbasının yapılış aşamalarını anlattı ve yaptığı çorbayı öğrencilerimize ikram etti. Bu sayede öğrencilerimiz, kültürel yemeğimiz olan tarhana çorbasının tarihçesini ve nasıl yapıldığını öğrenme fırsatı buldular.

Mrt

3/B ve 3/C sınıfları GUHEM gezisi ile uzaya ilk çıkan Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın yaşadıklarını daha iyi anlamış oldu.Teşekkürler GUHEM.

Mrt

3/A ,3/D,3/E ve 3/F Sınıfları trafik eğitim parkını gezerek trafikte uyulması gereken kuralları yerinde öğrendiler.

Mrt

Değerli yazar Nihat Öner’in katılımıyla ve Fatma Öztaş ile Deniz İlgün Demirağ hocalarımızın katkılarıyla gerçekleşen “Yazar- Öğrenci Buluşması” düzenlendi.

Mrt

Dönem sonu faaliyet haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda kermes düzenlendi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz,Dede Korkut Okumaları çalışmalarını gerçekleştirdiler .

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Anasınıfı A/B şubesi tarafından uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında;

365 gün öykü serisinden “Memleketim Bursa” adlı kitap, Hacivat ve Karagöz kuklaları eşliğinde okundu.

Hikayede geçen bilinmeyen kelimeler göster-anlat kartları ile öğrencilere tanıtıldı.

Hikayede geçen Hacivat ve Karagöz karakterleri, kukla sanat çalışması kapsamında  yapıldı.

Hikaye sayfaları, sınıf içerisinde saklandı ve aileler ve çocuklar tarafından bulunarak, hikaye sıralama çalışması yapıldı.

Uyguladığımız etkinlikler ile hem projemizin bir ayağını bitirdik hem de çok eğlenceli vakit geçirdik. Katılımlarından dolayı değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

İlk ve ortaöğretim öğrencilerimizde bilimsel farkındalığı arttırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında,Yavuz Selim İlkokulu‘nda ,Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt ERENOĞLU Havacılık ve Uzay Bilimleri konulu söyleşisini, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa SEVİNÇ, Şube Müdürü İbrahim TAŞTAN,Yavuz Selim İlk ve Ortaokul idarecileri ,öğretmenleri ve 4. sınıf öğrencileri katılımıyla gerçekleştirdi.

Ara

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın konumu itibarıyla başta deprem olmak üzere birçok doğal afetle karşı karşıya kalacağımız gerçeğini unutmamalıyız. İleride yaşanabilecek doğal afetlere karşı tedbirli olmak adına öğrencilerimizin ve velilerimizin doğru bilgiye ulaşması ve afetlere karşı bilinçli olmaları için  Bursa MEB AKUB lideri Arif KERVANOĞLU tarafından kaleme alınan "YAŞAM ÜÇGENİ " adlı kitabı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Yunus BULUT'un katılımlarıyla öğrencilerimize takdim edildi. Bu anlamlı ziyaretleri için il milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Yunus BULUT 'a ve AKUB lideri Sayın Arif KERVANOĞLU ve ekibine teşekkür ederiz.